2011. szeptember 28., szerda

Schiller József: Antijudaizmus - antiszemitizmus - Jelenlegi ára: 610 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Antijudaizmus - antiszemitizmusA könyv listaára: 700 Ft. Leírás:
A vékony kötetben kifejtett gondolatmenet vezérfonala az, hogy a katolikus egyház az európai történelem során a zsidókkal szemben elkövetett bűnökért a kollektív bocsánatkéréssel máig adós, hiszen II. János Pál nagyra értékelt Vatikáni Nyilatkozata csupán az érintett katolikus vallású hívek tetteiért kért bocsánatot. A szerző e mulasztás súlyosságát kívánja alátámasztani a kötet nagyobb részét kitevő történelmi visszatekintés révén. A több évszázados üldöztetés kiváltotta jogos szenvedély fűti sorait, gyakran azonban nehezen kerüli el a történelmi leegyszerűsítéseket, féligazságokat. Egy nagyobb fejezetet szentel például a spanyol inkvizíciónak, amely kapcsán helyesen érzékelteti azt az alig leírható indulathullámot, amely a kezdeti időszakban Európa-szerte elterjedt. Ebben az esetben azonban nem ártott volna árnyalni azokat a törésvonalakat, amelyek nemcsak zsidók és keresztények, de keresztények és konvertiták, sőt konvertiták egyes csoportjai közt is szakadáshoz vezettek. Az inkvizíció tipikusan az a szervezet, amely körül számos legenda él a köztudatban. Sajnos Schiller József 19. századi művekre hivatkozik (csupán cím szerint), holott éppen az utóbbi évtizedek óriási levéltári anyagon végzett kutatásai értékelték át egészen a szervezetről a felvilágosodás korától fölhalmozott képünket. Tomás de Torquemadát pl. maga is említi, sőt Eichmannhoz, Hesshez, Heidrich-hez és Himmlerhez hasonlítja, ám megfeledkezik arról, hogy a Szent Hivatal első vezetője, a királynő gyóntatója maga is zsidó származású konvertita volt, mint több utódja is. Egyszóval mind a tárgyalt korszak időkerete, mind a téma súlyossága megkövetelte volna a kérdés kevésbé anakronisztikus, a lélektani és hatalomszociológiai szempontokat sem mellőző, árnyaltabb és tipográfiailag is igényes formába öntött kifejtését. Ennek ellenére ismeretterjesztő műként ajánlható. ISBN: 978-963-7088-26-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 610 Ft

Az aukció vége: 2011-09-28 17:57
. Schiller József: Antijudaizmus - antiszemitizmus - Jelenlegi ára: 610 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése